Bibliotekar

Bibliotekar

Bibliotekar Lone Svensson er tilknyttet Nakskov Gymnasium og Hf, hvor hun hjælper elevere og lærere med at fremskaffe litteratur i forbindelse med projektarbejde, opgaveskrivning mv.

Træffetider: tirsdag og torsdag kl. 11.00-12.30 i afsnit 3 Tlf: 51 21 41 89 E-mail: sl(at)nakskov-gym.dk. Du kan også sende en besked via Lectio.

Før opgavestart:

  • Du bør være oprettet som låner på LollandBibliotekerne og have en pinkode. (Oplys gerne din mail og mobilnr.).
    Henvend dig ved skranken på biblioteket (husk det gule sundhedskort).
    Eller gå ind på lollandbib.dk – tryk på log in og opret dig (kræver Nem-id)

  • Du bør også oprette dig selv som bruger på Bibliotek.dk. Tryk på ”Log ind” i øverste højre hjørne og følg anvisningerne.

Her findes materialer og faglig inspiration:

LollandBibliotekernes søgebase
LollandBibliotekerne er skolebibliotek for Nakskov Gymnasium & Hf. På lollandbib.dk kan du se, hvilke materialer biblioteket har og om materialerne kan lånes med det samme eller om de skal reserveres. Det er et godt sted at starte. 

Bibliotek.dk
er en fælles database med alt, hvad der findes på de danske biblioteker. Her kan du bestille bøger, tidsskrifter og artikler. Og du kan vælge at afhente dem på LollandBibliotekerne.
Databasen indeholder også avis- og tidsskriftartikler samt anmeldelser.
Vejledning i brug af bibliotek.dk kan du få her

Gymnasiets materialesamling
Biblioteket Nakskov Gymnasium er gymnasiets samling af materialer. Det er primært for skolens undervisere.

Infomedia indeholder avisartikler fra næsten alle danske aviser samt en lang række tidsskrifter. Basen kræver password og kan derfor kun søges fra biblioteket med hjælp fra en bibliotekar. Avisartiklerne (kun teksten) fra Infomedia kan også læses i bibliotek.dk (hvis du er logget ind). Skal du bruge hele artiklen med billeder, så brug kontakt gymnasiebibliotekaren.

Faktalink.dk er en gennemarbejdet artikelsamling med aktuelle emner, som det kan være svært, at finde noget samlet om i bøger. Der er links til videre læsning på nettet samt henvisninger til kildematerialer (artikler, bøger og hjemmesider om emnet).
Brug dit biblioteks log-in.

Forfatterweb.dk Et elektronisk, illustreret forfatterleksikon med inspirerende og informative artikler om danske og udenlandske forfatteres liv og værker. Hvert forfatterportræt indeholder ajourført linksamling og bibliografi. Brug dit biblioteks log-in.

Litteratursiden.dk er en skatkiste for dig, der gerne vil vide mere om litteratur og forfattere. Den er god, både hvis du skal skrive opgave eller ønsker at finde andre bøger, der minder om den gode bog, du netop har læst. På Litteratursiden.dk finder du anmeldelser af bøger og analyser af forfatterskab, tidsperioder og genre.

Disse forslag er engelsksproget databaser, som du kan få adgang til via lollandbib.dk/e-materialer.

MasterFile Premier (EBSCO)
Artikeldatabasen har en meget bred emnemæssig dækning indenfor erhverv, uddannelse, sundhed og sygdom, naturvidenskab m.m. Den opdateres daglig og indeholder artikler i fuld tekst fra mere end 1.750 engelsksprogede tidsskrifter samt artikler fra ca. 2.400 andre kilder, f.eks. referenceværker, biografer og country fact sheets. God dækning fra 1990 og fremefter – enkelte tidsskrifter er indekseret helt tilbage til 1975. Den indeholder desuden mere end 935.000 fotos, kort og abstracts samt mere end 81.900 primærkilder.

Student Resources in Context
En amerikansk database, der indeholder over en million artikler fra mere end 1.200 forskellige tidsskrifter og aviser, samt biografier, analyser, udvalgt kildemateriale, oversigter m.v. Dækker områderne historie, litteratur, naturvidenskab og samfundsvidenskab.


Literature Resource Center
Information om forfattere og deres værker inden for alle genrer og perioder. Der medtages primært skønlitterære forfattere, men også faglitterære forfattere og journalister er medtaget.

På LollandBibliotekernes hjemmeside er det muligt at få adgang til en række databaser, du skal blot bruge dit bibliotekslogin. Se listen her: Digitale tilbud


 

 

shemaleup.net xfetish.club site-rip.club exclusivejav.comjavpics.org